Alton Benelux

Evolution-reeks

Vanuit eenzelfde filosofie en voortbouwend op een jarenlange ervaring maar gebruik makend van de nieuwste technieken, combineert de Evolution-reeks een strakker design met de voordelen van cederhouten serres.  Deze reeks differentieert zich van de Heritage reeks, naast de looks, voornamelijk op vlak van transport en montage. De Evolution-reeks bestaat in verschillende breedtes, gaande van de Evolution 5 (1,68 m breed) via de Evolution 6, 8 en 10 tot en met de Evolution 12 (3,88 m breed).  Heel recent heeft een Evolution serre van het type Victorian het gamma vervoegd, en muurkassen worden binnenkort eveneens verwacht.

Al deze modellen kunnen met een breed gamma handige accessoires uitgerust worden om u het tuinieren nog aangenamer te maken.

Montage en fundering

De bodem waarop de serre komt te staan moet vlak en stabiel zijn. De Evolution serres worden op een aluminium kader gemonteerd dat bevestigd wordt aan een betonfundering. Deze fundering kan zich beperken tot een strook van om en bij de 20 cm breedte rond om rond en met een diepte tussen 30 en 40 cm.

De tuinkassen worden los geleverd, wat de serre beduidend goedkoper maakt bij aankoop in vergelijking met een serre van de Heritage-reeks.  Alle elementen van de structuur moeten vergaard worden aan de hand van pen- en gat-verbindingen.  Hoewel dit meer werk voorstelt, is de montage op zich eenvoudiger.  De serres worden geleverd met uitgebreide montage-instructies.

Ventilatie

De Evolution serres zijn standaard uitgerust met één of meerdere wandramen (van het type louvre / raamjaloezie) en dakramen (het aantal wand- en dakramen is afhankelijk van de lengte van de kas). Extra dakramen en raamjaloeziën zijn als optie verkrijgbaar. De uiterst efficiënte ventilatie wordt gerealiseerd door een dubbel ventilatiesysteem, kenmerk van alle Alton tuinkassen.  Zo blijft de benodigde vochtigheidsgraad op peil en worden schimmels voorkomen. In hobbyserres kan de temperatuur snel oplopen.  Om te hoge temperatuurschommelingen te vermijden, worden bij de Evolution serres de dakramen standaard uitgerust met automatische raamopeners, en de raamjaloezieën kunnen eveneens in optie uitgerust worden met automatische raamopeners. Ze zijn regelbaar, vergen geen onderhoud, geen electriciteit en zijn bovendien niet duur in aanschaf. Wel zijn ze vorstgevoelig en worden ze in de winter best weggehaald. Voor alle Evolution-modellen zijn eveneens rolstores voor de binnenkant verkrijgbaar.

Werktafels en legplanken

Werktafels zijn beschikbaar in twee verschillende breedtes, zijnde 50 of 62,5 cm naargelang de breedte van de gekozen serre.  De bodems zijn van aluminium latten gemaakt, wat de luchtcirculatie bevordert.  De legplanken of schappen, met een breedte van 30 cm, worden op ooghoogte geplaatst en vormen een ideale aanvulling voor het plaatsen van kleinere potplanten.

Veiligheid

Alle Alton serres zijn voorzien van gehard veiligheidsglas van 3 mm dikte.  Dit glas is veel sterker dan gewoon tuinbouwglas. Wanneer het breekt, valt het uiteen in honderden kleine stukjes, wat dit glas veel veiliger maakt.